Langå-Torup Pastorat

Gudstjenester i Pastoratet og i resten af Danmark

Gudstjenester i pastoratet
Gudstjenester i danmark

Klik på billedet for at se hvor og hvornår der er gudstjeneste i henholdsvis Langå - Torup pastorat, eller i Danmark. 


Gudstjeneste i Torup kirke søndag den 14. december

Den 14. december, var der traditionen tro, de 9 læsninger i Torup kirke om eftermiddagen.
Gudstjenesten startede med det sødeste Luciaoptog, der tænkes kan, - aldrig har Lucia-bruden og den første Luciapige lige efter hende vist været så unge.
Derpå fulgte de 9 læsninger over temaet ENGLE – og alle tænkte vist ”Dem har vi lige set”. Langå-Torup Kirkekor leverede en flot præstation og Camilla Gaba sang solo til to sange.
Afslutningsvis bød menighedsrådet på gløgg og kager, og der var lejlighed til at snakke lidt.
Alt i alt en dejlig december-eftermiddag i Torup Kirke, med mange deltagere. 


Gudstjenesten i Langå kirke søndag den 14. december

Anna-Christine Elming
Juniorkor
Kirkekor

3. søndag i advent med temaet ”Send flere engle”

De 9 læsninger ved Anna-Christine Elming. Juniorkor gik Lucia optog, Kirkekor gav et par numre og Camilla E. Gaba sang solo. En flot og stemningsfuld gudstjeneste i Langå kirke søndag den 14. december 2014.

Herunder er der link til 3 små film fra gudstjenesten søndag de 14. december 2014.

Angels from the realms of glory, Kirkekor

 

Engle kan fortælle, Juniorkor og kirkekor

 

Angels, Camilla E. Gaba

 


Alle helgen gudstjeneste i Langå kirke søndag den 2. november

Det blev lige som forventet en meget stemningsfuld gudstjeneste i Langå kirke, med mange levende lys, oplæsning ved Anna-Christine Elming og masser af sang og musik. Musikken som dagens anledning var udvidet med Finn på trommer, Jens på bas og Tove spillede på klaver. Langå kirkekor sang og det lød rigtig godt. Klik på nedenstående billeder, og lyt til sang og musik.


Klik på billedet og hør kor.
Klik på billedet og hør Camilla

Allehelgen 2014

I Torup begynder gudtjenesten kl. 10.00 (OBS: Det er ikke en skrivefejl; det er kl. 10.00 ). Vi begynder i kirken og går derefter en lille tur – også kaldet pilgrimsvandring – om end vandringen ikke bliver så lang og udmattende. Men pilgrimsvandringens ånd kan sagtens være til stede, - og så på en kort tur. Vi standser op, og hører Alle Helgens teksterne, går lidt videre, under samtale eller refleksion, og ender i Torup kirke igen, hvor der vil være stilhed og dæmpet musik. For dem, der måtte ønske det, er der mulighed for at gå på kirkegården og sætte lys på gravene.

I Langå begynder gudstjenesten kl. 16.00. Det bliver formodentlig og forhåbentlig en meget stemningsfuld musikgudstjenste med tekstoplæsning ved Anna-Christine. Omdrejningspunktet er temaet nåde. Kirkekoret synger 4 Bjørn Eidsvåg (norsk fængselspræst og sanger/komponist) sange om temaet. Desuden synger vores dygtige solist Camilla Erfurth Gaba den måske mest kendte af alle Bjørns Eidsvågs sange ”Jeg ser at du er træt”. Denne sang er i dag med i den nyeste udgave i højskolesangbogen.  Alle andre tekster har kun eksisteret på norsk indtil nu. Disse tekster er nyligt oversat denne sommer til dansk til denne lejlighed af cand.phil.Birte Nygård. Korarrangementer er skrevet af organist/korleder Tove Barrett. Bjørn Eidsvågs tekster går under huden, er meget udtryksfulde og smertebevidste, men også fulde af håb og nåde. Koret bliver akkompagneret af trioen Tove, Finn og Jens, sidstnævnte hhv på trommer og bas.
Vi skal herudover synge vores elskede Alle helgen salmer samt lære en ny fra Iben Krogsdahls hånd, udgivet 2013.
Endelig vil navnene på dem, vi har mistet i løbet af det sidste år blive læst op. Herefter kan man under sangledsagelse tænde et lys for en af dem, eller for en anden man har mistet for længere tid siden.

Hør kirkekor øve sammen med Tove på klaver, Finn på trommer og Jens på bas klik her.


Lidt billeder og omtale fra høstgudstjenesten i Langå den 14. september 2014

Det var en meget stemningsfyldt højmesse i Langå kirke, hvor en meget flot portal foran kirkedøren bød velkommen til høstgudstjenesten, lavet af FDF. Gudstjenesten indledtes ved et optog ind igennem kirken af byens børn, kirkens Juniorkor og FDF tumlinge. Der bragtes blomster og frugt til et bord tæt ved alteret. Sammen med menigheden og kirkekoret sang de ”Nu går vi glad”, som er en stemningsfyldt nyere høstsalme, som det er blevet tradition at starte Langå Kirkes høstgudstjeneste med. FDF sørgede for at fanerne stod højt under hele gudstjenesten. Vi indledte herefter med ”Nu falmer skoven”, alle dejlig 10 vers krydret med overstemmer fra kirkekoret. Efter Gammel Testamentlig læsning sang Juniorkoret og FDF tumlinge i samarbejde nogle nye festlige høstsalmer. Det gjorde de rigtig godt. Og fra Juniorkorets side siger vi tak for samarbejdet. Der var dåb, og Anna Christine holdt høstprædiken. Efter prædiken sang kirkekoret en anden ny høstsalme i 3-stm.udgave, hvorefter vi gik videre med ”Du gav mig O herre” og altergang, hvor kirkekoret sang ”En krydret duft af korn” og til sidst sluttede alle af med ”Vi pløjed og vi så’de”, hvor den fyldte kirke stemmede i med lungers fulde kraft. Børnene gik afslutningsvis ud igen med deres frugter og blomster til et feststykke over ”Marken er mejet” som Postludium. Allerede da vi kom udenfor kunne vi lugte FDF’ernes bål og deres krydrede paella-ret, som skulle serves efter kirkegang. De fleste søgte ind i sognegården, da blæsten var kold. Men her stod Gunvor klar til at servere fra paella-panden, og det smagte rigtig dejligt. Der var lotteri over 3 fornemme gevinster, og vi sange flere høstsange, de gode gamle, som også skulle med. Tak til FDF for godt samarbejde og deres medvirken til en meget stemningsfyldt gudstjeneste og samvær efter gudstjenesten.

Tove Barrett


Påske 2014

Danmarks Kirkelige Mediecenter har med støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond produceret fire små nye påske-film med tøjdyret Snapper kendt fra ”Sigurd fortæller Bibelhistorier” og ”Sigurds historier om at være til”.  I de fire film besøger Snapper præsten Andreas Christensen, der i børnehøjde forklarer påskens budskab.

Se filmene ved at klikke på.

Palmesøndag:

Skærtorsdag:

Langfredag:

Påskedag:


Allehelgen gudstjenester i Torup kirke og Langå kirke

I Torup var gudstjenesten kl. 10.00 og i Langå kl. 16.00 og det var godt for vejret var denne dag typisk for november. "Godt" vejr om formiddagen, og regn og rusk om eftermiddagen.

Torup kirke klokken 10.00

Alle Helgens dag blev i Torup markeret med en "pilgrimsvandring" bestående af en andagt i kirken og efterfølgende en kort vandretur, som sluttede med, at vi lagde blomster og satte lys på gravsteder på kirkegården. Herefter fortsatte vi i kirken med en mindestund for de afdøde, altergang m.v.

Efter gudstjenesten fik vi kaffe og en bid brød.

Jens Peter

 


Langå kirke klokken 16.00

Mange mennesker trodsede vejrguderne søndag eftermiddag, og gik til allehelgen gudstjeneste i Langå kirke. Der var tændt rigtig mange stearinlys, ikke bare i kirken men også langs kirkestien og på kirkemuren. Jørn havde sit hyr med at holde gang i lanternerne på grund af den hårde blæst og den megen regn. Gudstjenesten var meget stemningsfuld, og vekslede mellem oplæsning ved Anna-Christine, korsang, solosang ved Camilla akkompagneret af Tove på guitar. Til lejligheden havde Tove lavet et lille hefte, så menigheden kunne følge med i gudstjenestens forløb, heftet indeholdt også fællessange. Jeg havde flere gange lyst til at klappe af præstationerne. Lejligheden kom ikke, så jeg vil her sige tak på menighedens vegne, til alle medvirkende, for en god og stemningsfyldt gudstjeneste i Langå kirke.

Niels Drescher Pedersen

Pilgrimsvandring 2. pinsedag


Gudstjenesten i Torup var denne 2. pinsedag arrangeret som en lille pilgrimsvandring. Vi mødtes ved Torup kirke og kørte derefter til Øster Velling kirke, hvorfra vandringen tog sit udgangspunkt. Vi gik mod øst, af en lille markvej, til vi kom til et punkt, hvor vi havde udsigt til Helstrup og Grensten kirker. Anna-Christine læste en tekst og vi sang en salme. Vi gjorde holdt endnu et par steder på ruten gennem den grønne bøgeskov. Der var tid til både snak og fordybelse undervejs. Vi sluttede vandringen med en lille frokost i et hjørne af haven ved Øster Velling præstegård.

 

 Kalender

Ingen begivenheder fundet.

Forårskoncert med Kolorit

Læs omtale klik her.

________________________________________________________________________

Foredrag om Poul Anker Bech i Langå Sognegård V/ Anne Valbjørn Odgaard

velbesøgt eftermiddag i sognegården. Læs omtale, klik her.

______________________________________________________________________________

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Dåbs klude til Langå kirke