Langå-Torup Pastorat

Pinsegudstjenester i Langå og Torup sogne 2015

I Langå Kirke blev der afholdt en særlig FESTGUDSTJENESTE - en CARL NIELSEN GUDSTJENESTE kl.10.30 for hele familien, store som små, og ældre, hele sognet, da vi markerer Carl Nielsens 150 års fødselsdag. Carl Nielsen har skrevet nogle af vores allermest elskede salmemelodier (f.eks. Påskeblomst! hvad vil du her, Min Jesus lad mit hjerte få etc. etc.), men han har også skrevet et hav af melodier til danske sange, både børnesange og sange fra Den danske Højskolesangbog, som eks. kan nævnes Jeg ved en lærkerede, Nu lyser løv i lunde etc. Så til denne gudstjeneste var både Langå kirkes JUNIORKOR og UNGDOMSKOR medvirkende dels for selv at synge for menigheden og dels synge for på nogle af alle disse dejlige sange, ligesom der var musikalske indslag uden sang, skrevet af Carl Nielsen. Højmessen blev dog traditionen tro indledes med vores største Pinsesalme, I al sin glans nu stråler solen, og Pinseevangeliet blev læst og fortolket af prædikant Anna-Christine Elming. Rigtig mange var mødt op for at deltage i denne særlige pinsegudstjeneste, og da gudstjenesten var forbi takkede Anna-Christine Tove Barrett og de to kor for flot musik og sang, og opfordrede til en stor applaus.

TBB.


PINSE-SKOVTUR I TORUP.
2. pinsedag mødtes vi, vist for 4. år i træk, ved Torup kirke med solidt fodtøj på. Vi skulle nemlig efter en kort gudstjeneste ud i skoven og gå, løse en lille opgave og spise frokost sammen.
I år var gudtjenesten lidt længere end de andre års 2. pinsedag, fordi gåturen var desto kortere. Men uanset længden så var det en dejlig ”vandring” i den grønne skov omkring Kælling Høl. Opgaven lød: Hvad er KIRKE for dig? Først hørte vi et stykke fra Apostlenes Gerninger om, hvordan de første menigheder holdt sammen i bøn og enighed, spiste sammen og delte alt, hvad de havde. Og dernæst et læserbrev fra lørdags udgaven af Kristeligt Dagblad, hvor en præst leverede et dybtfølt hjertesuk over, at så få kommer i kirke. Så hvad er kirke for dig? Det ene eller andet, eller et sted midt i mellem? Tankerne resulterede i en kirke bygget af karton og ”mursten” – murstenene var små labels, hvor stikord var skrevet på. Kirken kan ses i Torup kirke – i hvert fald til og med Skt. Hans aften
Og så var der frokost i det grønne.
ACE.


 

Kalender

BegivenhedDato

Gudstjeneste i Langå kirke AFLYST

5. apr 10:30
11:30
5. apr 10:30 -
11:30

Gudstjeneste i Torup kirke AFLYST

9. apr 19:30
21:00
9. apr 19:30 -
21:00
Viser 1 til 2 af 24
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-20 -> >>

Forårskoncert med Kolorit

Læs omtale klik her.

________________________________________________________________________

Foredrag om Poul Anker Bech i Langå Sognegård V/ Anne Valbjørn Odgaard

velbesøgt eftermiddag i sognegården. Læs omtale, klik her.

______________________________________________________________________________

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Dåbs klude til Langå kirke