Langå-Torup Pastorat

Pilgrinsvandring i Torup 2. Pinsedag

Traditionen tro var der gudstjeneste i Torup kirke 2. pinsedag, og efter gudstjenesten var der planlagt en vandring ud i Torup. I år en lidt alternativ rute, hvor vi gik gennem private haver og ud i engene for foden af Møgelbjerg. Derude i de smukke omgivelser gav Anna-Christine os en lille opgave, vi skulle fortolke hvad vi så på Oddvar Torsheims maleri ”Kirke på pinsetur (2000), hvor kirken i den lille båd befinder sig ude på det store hav med slange, der dukker op af havet og sender en vandstråle op mod kirkebygningen og den lille person der befinder sig ved rælingen. Hanen galer i toppen af kirketårnet, en hane er som bekendt en tvetydig fugl i kirkelig henseende. Det kan simpelthen være en vejrhane, men det kan også være Peters hane, der kundgør morgengryet og fornægtelsen. Tvetydig heden er videreført i billedet af solen, hvor en mærkelig ”sort sol” med fire tunge hamre (som et hagekors?) prøver at dække solskiven og hindre og hindre solstrålerne at nå ned til kirkebygningen. Men korset står sikket på roret, og inde fra land ser tolv personer med klare Helligåndsluer på hovedet ud mod den farefulde færd.
De skønne ved kunst er jo at vi opfatter det så forskelligt, og ser ting anderledes end naboen, nu skulle vi selv forsøge at fortolke hvad vi så, det var en dejlig sund blanding af indtryk vi hver især oplevede ved at kikke på billedet. Vi fik lov at gå videre med billedet i hånden og i tankerne, ud over Jens og Lones eng og over til Højskolevej hvor vi igen gjorde stop i en birkelund tæt på Torup bæk.
Her læste Anna-Christine så op fra Bogen ”Det nye Testamente” en billednøgle til det nye testamente med 150 kunstværker, fortolket af Lisbeth Smedegaard Andersen. Vi hørte hvordan Lisbet Smedegaard Andersen fortolkede billedet og der blev livligt diskuteret efterfølgende. Efter denne dejlige lille tur på 1,5 km spadserede vi tilbage til Torup Kirke, hvor vi fik en dejlig frokost. Vi sang et par sange fra Højskolesangbogen og Peer spillede på sin violin til, det var en rigtig dejlig formiddag i Torup. Og vejret det var simpelthen helt fantastisk. Så vi havde en rigtig skøn formiddag 2. pinsedag i Torup.
Thomas Sannino


Kalender

BegivenhedDato

Gudstjeneste i Torup kirke AFLYST

9. apr 19:30
21:00
9. apr 19:30 -
21:00

Gudstjeneste i Langå kirke AFLYST

10. apr 10:30
11:30
10. apr 10:30 -
11:30
Viser 1 til 2 af 23
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-20 -> >>

Forårskoncert med Kolorit

Læs omtale klik her.

________________________________________________________________________

Foredrag om Poul Anker Bech i Langå Sognegård V/ Anne Valbjørn Odgaard

velbesøgt eftermiddag i sognegården. Læs omtale, klik her.

______________________________________________________________________________

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Dåbs klude til Langå kirke