Langå-Torup Pastorat

Renovering af Langå kirke

Så er den indvendige renovering af Langå kirke sat i gang, og det betyder, at kirken vil være lukket i den periode renoveringen finder sted.

 

Det forventes at renoveringen er afsluttet inden konfirmationen den 27. april 2008. og i den periode vil de kirkelige handlinger foregå i Sognegården / Torup kirke.

 


Januar 2008

 

Onsdag den 2. januar før håndværkerne kom, var Anne Marie Munk i kirken for at tage nogle billeder før renoveringsarbejdet blev påbegyndt. Herover er vist nogle af billederne som viser hvordan kirken så ud frem til onsdag den 2. januar 2008.


Tegningen viser hvordan Langå kirke kommer til at se ud efter en indvendige renovering.

 


 

Mandag den 21. januar Kl. 12.15 kom Niels forbi Langå kirke. Jeg havde forberedt mig ved at tage mit fotografiapparat med. Det var jo planen, at andre også skulle kunne følge lidt med i, hvad der sker i kirken. Herover er der så lidt billeder som viser, at der er godt gang i den indvendige renovering. Der er godt nok ikke nogle håndværkere at se, men det er fordi de holder middagspause. Jeg var en tur i skurvognen og fik en lille sludder med dem. Jeg spurgte blandt andet, om der havde været nogle "skeletter i skabet" og her sigter jeg til den plet, som var på muren i nordsiden af skibet. De havde ikke bemærket noget særligt i det område, ud over at pudset var lettere at fjerne der.


 

Kirkeblad Langå den 21. februar 2008

Den 2. januar blev Langå Kirke ryddet og håndværkerne rykkede ind. Den længe ventet renovering skulle sættes i gang og vores forventninger er store. Efter ca. 8 års forberedelse, kigge ny renoverede kirker, snakke med arkitekter og søge om lån og penge er vi nu endelig kommet i gang. 
Tømrerfirmaet TOB BYG gik i gang med at dække flere dele af inventeret over med plastik og lægge brædder over bænkene, så muren kunne gå på dem. Bænkene og trægulvet i sideskibet blev afmonteret og gemt på lageret. Nogle af bænkene skal bygges om og placeres i sideskibet langs væggene og oppe i hjørnet hvor døbefonden står, samt nede ved indgangen.
Murermester Knud Nautrup og hans folk var hurtigt i gang med afrensning og kalkning af væggene, de skulle over dem 5 gange. Nogle steder var der jo højt til loftet, men med de rigtige værktøjer og stilladser klarede de det rigtig fint. De er nu ved at gøre i stand i tårnrummet, da orglet nu er blevet flyttet over i sideskibet. Væggene er blevet rigtig fine. Murerne har også lagt et fint gulv - ølandsfliser i sideskibet.
Orglet er blevet flyttet og stillet fint op i sideskibet. Der skal monteres piber og hovedstemmes efter flytningen. Det sørger orgelkonsulent P.G. Andersen og Bruhn for. Til sidst skal det males i farver der passer til bænkene.
Gudenå El og VVS står for alle installationerne, ledningerne bliver gemt væk og der kommer nyt styringsanlæg på, til at styre varmen. Nye radiatorer bliver sat op og lamperne er taget ned og sendt til gørtler. Der skal også nogle nye lamper op et par steder.
Reenberg og søn fra Brædstrup er i fuld gang med at male (grundmale) bænkene og lappe alle hullerne. Kurt Nedergaard, konservator har lavet forslag til farvesætning i kirken, som Menighedsrådet skal godkende.
Prædikestol og lyd himmel skal også istandsættes. Lyd himmelen er sendt til en konservator, mens prædikestol vil blive istandsat i kirken.
Vi må sige der sker noget i Langå Kirke, men vi glæder os meget til at vise den frem. Kirken skulle stå færdig til konfirmationerne den 27. april og den 4. Maj. Det ser ud som om tidsplanen bliver overholdt, takket være de dygtige håndværkere – som er meget pligtopfyldende og gør deres arbejde pænt.
Med venlig hilsen
Formand Anne Marie Munk

 


Det skrider planmæssig fremad med den indvendige renovering af kirken. Tidsplanen overholdes, og det ser ud til, at kirken kan genåbnes før konfirmationerne. Herover kan ses nogle billeder, som er taget den 22. februar 2008 kl. 14.00.


Efter fællesspisning i Sognegården onsdag den 5. marts, var Ernst og Niels en tur i kirken for at se, hvordan arbejdet skred frem. Jeg tog nogle billeder, som kan ses herover. Det fremspring, som var på soklen i tårnet, er fjernet og der er ved at blive lagt klinker ned. Klinkerne bliver tilpasset, så stenene i soklen kan blive liggende. Det ser betydelig pænere ud end den støbte kant, som var der før.


 

Tirsdag den 2. april. Det går stødt og roligt fremad med den indvendige renovering. Malerne er nu næsten færdige med bænkene, og ved at male knæfald i kor og orgel i sideskib.


 

Tirsdag den 14. april kl. 19.00. Der var helt stille i kirken, og der lugtede af maling. Håndværkerne var taget hjem for i dag, så jeg kunne i ro og mag gå rundt og tage nogle billeder. Det går hurtig fremad, men der mangler endnu nogle detaljer før kirken står helt færdig.


Så er Langå kirke klar til konfirmation på søndag. Der mangler endnu nogle detaljer før restaureringen er helt færdig, men det kan ordnes i den kommende tid.

 

Kom til Indvielse. Søndag den 11. maj kl. 10.30. og se hvordan den nyrenoverede kirke tager sig ud.

 

Venlig hilsen

Præsten, medarbejdere og menighedsråd


 

Indvielse af Langå kirke søndag den 11. maj 2008

 

Solen skinner fra en skyfri himmel, temperaturen er over de 20 grader og kirken er pyntet op til indvielse. I våbenhuset er der dækket op med vin og kransekage.

 

 
 

Søndag den 11. maj 2008 havde Langå menighedsråd valgt at invitere menigheden til indvielse af den nyrestaurerede kirke. Selv om kirken har været i brug til konfirmation søndag den 27. april og søndag den 4. maj, vil menighedsrådet gerne præsentere resultatet af flere års planlægning og næsten 4 måneders arbejde for menigheden. Fremvisningen fandt sted i forbindelse med pinsegudstjenesten søndag den 11. maj klokken 10.30.
Efter gudstjenesten blev menigheden budt på et glas vin og et stykke kransekage, hvorefter der var lejlighed til at se nærmere på resultatet af restaureringen. Kirken er selvfølgelig blevet malet fra loft til gulv, med nye farver på det hele. Orgelet er blevet flyttet, fra tårnet og om i sideskibet hvor det kommer mere til sin ret, og giver samtidig en meget bedte lyd i kirken. Kirkekoret står på højre side af orglet, og har herved kontakt med menigheden. Døbefonden er hentet frem fra skammekrogen og har fået en central plads i midten af kirken. De faste bænke i sideskibet er erstattet af løse stole hvorved der er gjort plads til aktiviteter med juniorkonfirmander, børnehaver og i forbindelse med andre arrangementer som kræver gulvplads. Siddekomforten på bænkene er forbedret ved at sæderne er forlænget og så er lågerne taget af. Lydanlægget er også fornyet og forsynet med flere højtalere, hvilket også er med til at give en bedre lyd i kirken.
Efter gudstjenesten blev der serveret vin og kransekage i våbenhuset, hvorefter menigheden kunne gå rundt og se på den nyrestaurerede kirke og snakke med hinanden, præsten og medlemmerne fra menighedsrådet. Efter snakken at dømme var menigheden tilfreds med resultatet af det arbejde som håndværkerne har lavet gennem de sidste knap fire måneder. Det ser godt ud var en af bemærkningerne og det virker som om kirken er blevet større.
Nu glæder vi os til at tage kirken i brug, og udnytte de nye muligheder der er skabt ved at flytte orgelet og erstatte de faste bænke i sideskibet med løse stole.

Følg i øvrigt med i hvad de foregår i og omkring kirke og sognegård ved at klikke ind på http://langaakirke.dk/

 

På menighedsrådets vegne

Niels


Afslutningen på renoveringen tirsdag den 13. maj 2008

Bænke i tårn afprøves af Ernst, Anne Marie, Anne Christine og Konservator Kurt Nedergaard

Der blev holdt afslutning på renoveringsarbejdet i Langå kirke tirsdag den 13. maj 2008. Håndværkere, arkitekt, konservator, provstiudvalg, medarbejdere ved Langå kirke og menighedsrådet holdt en lille sammenkomst i forbindelse med afleveringen af den restaurerede kirke.

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Julehjælp 2019

Ingen julehjælp fra Langå og Torup sogne i 2019.

________________________________________________________________________

Kalender

BegivenhedDato

Børnejulegudstjeneste

Traditionen tro, holdes der julegudstjenester i Langå kirke for de mindste og deres …

12. dec 10:00
11:00
12. dec 10:00 -
11:00

Gudstjeneste i Langå kirke

De 9 læsninger

15. dec 10:30
11:30
15. dec 10:30 -
11:30
Viser 1 til 2 af 30
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-20 -> >>

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Konfirmand gudstjeneste i Langå kirke tirsdag den 17. april.

Dåbs klude til Langå kirke