Langå-Torup Pastorat

En flot afsked med ”vores præst”

Efter over 27 år i embedet tog sognepræst Anna-Christine Elming en solbeskinnet tirsdag aften d. 14. maj, afsked med sin menighed, menighedsråd og kollegaer i Langå-Torup pastorat.

 

Det var en fyldt kirke der tog imod Anna-Christine der, i procession med flere nære kollegaer fra de omkringliggende kirker samt Randers søndre provstis provst, Birgith Nørlund, for sidste gang trådte ind i Langå kirke som sognepræst på stedet.

 

Den første blev den sidste.

Som afskedsgudstjeneste havde Anna-Christine under oprydningen i præstegården, der har tjent som omdrejningspunkt for Bruhn-Elming familien i over 27 år, fundet sin maskinskrevne prædiken fra sin indsættelse i 1991. En prædiken om, at man ikke kan tjene både Gud og mammon og den meningsløse higen efter materiel status og de bekymringer der er dennes tro følgesvend – En prædiken der, trods sine 27 år i skuffen på præstekontoret, var lige så højaktuel en majaften i 2019.

 

Salmerne der akkompagnerede gudstjenesten var et udvalg af Anna-Christines yndlingssalmer, heriblandt O’ Kristelighed, der hvert år er en fast bestanddel af konfirmations-repertoiret, valgt af Anna-Christine da det var hendes egen konfirmationssalme.

 

Efter gudstjenesten var der reception, hvor menighedsrådene var værter ved et glas bobler, kransekage og rigelige mængder slik. Under receptionen var der taler fra menighedsrådsmedlemmer, provsten, præstekollegaer og kollegaer i kirken. Afslutningsvist tog Anna-Christine ordet, takkede for de sidste 27 år i Langå og Torup og beskrev udviklingen i titler som en sognepræst undergår fra indsættelse til afsked: Fra at starte som ”den nye præst” til at blive ”præsten” og så på et tidspunkt få den vigtige titel ”vores præst”, for så efter embedets ophør at blive ”den gamle præst”. Vi tror nu, at der vil gå en rum tid, før vi i Langå-Torup pastorat ikke vil benævne Anna-Christine som ”vores præst” længere.

 

Vi ønsker alle Anna-Christine al muligt held og lykke i sit nye embede i Stoholm-Kobberup sogne – du vil blive savnet stort.

 

Tak til alle fremmødte for en flot og festlig, men også vemodig aften.

 

Kirke og kulturmedarbejder

Pernille Finnemann

 
 

Kalender

BegivenhedDato

Foredrag: Må man spise et æble fra Tjernobyl? v/ Louise Noes

Foredrag i Langå Sognegård. Tjernobyl katastrofen indtraf natten til d. 26. april …

22. jan 14:00
16:00
22. jan 14:00 -
16:00

Gudstjeneste i Langå kirke

26. jan 09:00
10:00
26. jan 09:00 -
10:00
Viser 1 til 2 af 21
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-20 -> >>

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Konfirmand gudstjeneste i Langå kirke tirsdag den 17. april.

Dåbs klude til Langå kirke