Langå-Torup Pastorat

 

Gudstjenester i Pastoratet og i resten af Danmark

Gudstjenester i pastoratet
Gudstjenester i danmark

Klik på billedet for at se hvor og hvornår der er gudstjeneste i henholdsvis Langå - Torup pastorat, eller i Danmark. 


Gudstjeneste i Torup kirke søndag den 14. december

Den 14. december, var der traditionen tro, de 9 læsninger i Torup kirke om eftermiddagen.
Gudstjenesten startede med det sødeste Luciaoptog, der tænkes kan, - aldrig har Lucia-bruden og den første Luciapige lige efter hende vist været så unge.
Derpå fulgte de 9 læsninger over temaet ENGLE – og alle tænkte vist ”Dem har vi lige set”. Langå-Torup Kirkekor leverede en flot præstation og Camilla Gaba sang solo til to sange.
Afslutningsvis bød menighedsrådet på gløgg og kager, og der var lejlighed til at snakke lidt.
Alt i alt en dejlig december-eftermiddag i Torup Kirke, med mange deltagere. 


Gudstjenesten i Langå kirke søndag den 14. december

Anna-Christine Elming
Juniorkor
Kirkekor

3. søndag i advent med temaet ”Send flere engle”

De 9 læsninger ved Anna-Christine Elming. Juniorkor gik Lucia optog, Kirkekor gav et par numre og Camilla E. Gaba sang solo. En flot og stemningsfuld gudstjeneste i Langå kirke søndag den 14. december 2014.

Herunder er der link til 3 små film fra gudstjenesten søndag de 14. december 2014.

Angels from the realms of glory, Kirkekor

 

Engle kan fortælle, Juniorkor og kirkekor

 

Angels, Camilla E. Gaba

 


Alle helgen gudstjeneste i Langå kirke søndag den 2. november

Det blev lige som forventet en meget stemningsfuld gudstjeneste i Langå kirke, med mange levende lys, oplæsning ved Anna-Christine Elming og masser af sang og musik. Musikken som dagens anledning var udvidet med Finn på trommer, Jens på bas og Tove spillede på klaver. Langå kirkekor sang og det lød rigtig godt. Klik på nedenstående billeder, og lyt til sang og musik.


Klik på billedet og hør kor.
Klik på billedet og hør Camilla

Allehelgen 2014

I Torup begynder gudtjenesten kl. 10.00 (OBS: Det er ikke en skrivefejl; det er kl. 10.00 ). Vi begynder i kirken og går derefter en lille tur – også kaldet pilgrimsvandring – om end vandringen ikke bliver så lang og udmattende. Men pilgrimsvandringens ånd kan sagtens være til stede, - og så på en kort tur. Vi standser op, og hører Alle Helgens teksterne, går lidt videre, under samtale eller refleksion, og ender i Torup kirke igen, hvor der vil være stilhed og dæmpet musik. For dem, der måtte ønske det, er der mulighed for at gå på kirkegården og sætte lys på gravene.

I Langå begynder gudstjenesten kl. 16.00. Det bliver formodentlig og forhåbentlig en meget stemningsfuld musikgudstjenste med tekstoplæsning ved Anna-Christine. Omdrejningspunktet er temaet nåde. Kirkekoret synger 4 Bjørn Eidsvåg (norsk fængselspræst og sanger/komponist) sange om temaet. Desuden synger vores dygtige solist Camilla Erfurth Gaba den måske mest kendte af alle Bjørns Eidsvågs sange ”Jeg ser at du er træt”. Denne sang er i dag med i den nyeste udgave i højskolesangbogen.  Alle andre tekster har kun eksisteret på norsk indtil nu. Disse tekster er nyligt oversat denne sommer til dansk til denne lejlighed af cand.phil.Birte Nygård. Korarrangementer er skrevet af organist/korleder Tove Barrett. Bjørn Eidsvågs tekster går under huden, er meget udtryksfulde og smertebevidste, men også fulde af håb og nåde. Koret bliver akkompagneret af trioen Tove, Finn og Jens, sidstnævnte hhv på trommer og bas.
Vi skal herudover synge vores elskede Alle helgen salmer samt lære en ny fra Iben Krogsdahls hånd, udgivet 2013.
Endelig vil navnene på dem, vi har mistet i løbet af det sidste år blive læst op. Herefter kan man under sangledsagelse tænde et lys for en af dem, eller for en anden man har mistet for længere tid siden.

Hør kirkekor øve sammen med Tove på klaver, Finn på trommer og Jens på bas klik her.


Lidt billeder og omtale fra høstgudstjenesten i Langå den 14. september 2014

Det var en meget stemningsfyldt højmesse i Langå kirke, hvor en meget flot portal foran kirkedøren bød velkommen til høstgudstjenesten, lavet af FDF. Gudstjenesten indledtes ved et optog ind igennem kirken af byens børn, kirkens Juniorkor og FDF tumlinge. Der bragtes blomster og frugt til et bord tæt ved alteret. Sammen med menigheden og kirkekoret sang de ”Nu går vi glad”, som er en stemningsfyldt nyere høstsalme, som det er blevet tradition at starte Langå Kirkes høstgudstjeneste med. FDF sørgede for at fanerne stod højt under hele gudstjenesten. Vi indledte herefter med ”Nu falmer skoven”, alle dejlig 10 vers krydret med overstemmer fra kirkekoret. Efter Gammel Testamentlig læsning sang Juniorkoret og FDF tumlinge i samarbejde nogle nye festlige høstsalmer. Det gjorde de rigtig godt. Og fra Juniorkorets side siger vi tak for samarbejdet. Der var dåb, og Anna Christine holdt høstprædiken. Efter prædiken sang kirkekoret en anden ny høstsalme i 3-stm.udgave, hvorefter vi gik videre med ”Du gav mig O herre” og altergang, hvor kirkekoret sang ”En krydret duft af korn” og til sidst sluttede alle af med ”Vi pløjed og vi så’de”, hvor den fyldte kirke stemmede i med lungers fulde kraft. Børnene gik afslutningsvis ud igen med deres frugter og blomster til et feststykke over ”Marken er mejet” som Postludium. Allerede da vi kom udenfor kunne vi lugte FDF’ernes bål og deres krydrede paella-ret, som skulle serves efter kirkegang. De fleste søgte ind i sognegården, da blæsten var kold. Men her stod Gunvor klar til at servere fra paella-panden, og det smagte rigtig dejligt. Der var lotteri over 3 fornemme gevinster, og vi sange flere høstsange, de gode gamle, som også skulle med. Tak til FDF for godt samarbejde og deres medvirken til en meget stemningsfyldt gudstjeneste og samvær efter gudstjenesten.

Tove Barrett


Påske 2014

Danmarks Kirkelige Mediecenter har med støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond produceret fire små nye påske-film med tøjdyret Snapper kendt fra ”Sigurd fortæller Bibelhistorier” og ”Sigurds historier om at være til”.  I de fire film besøger Snapper præsten Andreas Christensen, der i børnehøjde forklarer påskens budskab.

Se filmene ved at klikke på.

Palmesøndag:

Skærtorsdag:

Langfredag:

Påskedag:


Allehelgen gudstjenester i Torup kirke og Langå kirke

I Torup var gudstjenesten kl. 10.00 og i Langå kl. 16.00 og det var godt for vejret var denne dag typisk for november. "Godt" vejr om formiddagen, og regn og rusk om eftermiddagen.

Torup kirke klokken 10.00

Alle Helgens dag blev i Torup markeret med en "pilgrimsvandring" bestående af en andagt i kirken og efterfølgende en kort vandretur, som sluttede med, at vi lagde blomster og satte lys på gravsteder på kirkegården. Herefter fortsatte vi i kirken med en mindestund for de afdøde, altergang m.v.

Efter gudstjenesten fik vi kaffe og en bid brød.

Jens Peter

 


Langå kirke klokken 16.00

Mange mennesker trodsede vejrguderne søndag eftermiddag, og gik til allehelgen gudstjeneste i Langå kirke. Der var tændt rigtig mange stearinlys, ikke bare i kirken men også langs kirkestien og på kirkemuren. Jørn havde sit hyr med at holde gang i lanternerne på grund af den hårde blæst og den megen regn. Gudstjenesten var meget stemningsfuld, og vekslede mellem oplæsning ved Anna-Christine, korsang, solosang ved Camilla akkompagneret af Tove på guitar. Til lejligheden havde Tove lavet et lille hefte, så menigheden kunne følge med i gudstjenestens forløb, heftet indeholdt også fællessange. Jeg havde flere gange lyst til at klappe af præstationerne. Lejligheden kom ikke, så jeg vil her sige tak på menighedens vegne, til alle medvirkende, for en god og stemningsfyldt gudstjeneste i Langå kirke.

Niels Drescher Pedersen

Pilgrimsvandring 2. pinsedag


Gudstjenesten i Torup var denne 2. pinsedag arrangeret som en lille pilgrimsvandring. Vi mødtes ved Torup kirke og kørte derefter til Øster Velling kirke, hvorfra vandringen tog sit udgangspunkt. Vi gik mod øst, af en lille markvej, til vi kom til et punkt, hvor vi havde udsigt til Helstrup og Grensten kirker. Anna-Christine læste en tekst og vi sang en salme. Vi gjorde holdt endnu et par steder på ruten gennem den grønne bøgeskov. Der var tid til både snak og fordybelse undervejs. Vi sluttede vandringen med en lille frokost i et hjørne af haven ved Øster Velling præstegård.

 

 


Julegudstjenester for byens mindste

 

Onsdag den 12. december var det byens dagplejebørn og deres dagplejemødre, der var til julegudstjeneste i Langå kirke. Hvis man forbinder julen i Danmark med sne, må man sige, at vejret var perfekt med blå himmel og jorden dækket af sne.

De var klædt godt og varmt på i deres flyverdragter, og dem skulle de jo have af inde i den varme kirke, det tog lidt tid. Rødt er julens farve, og det havde de klarede med røde huer og helt naturlige røde kinder og næser.
Kirken genlød af forventningsfulde barnestemmer indtil Lucia optoget gjorde sin entre, så blev der stille og med åben mund os store øjne blev optoget iagttaget.
Efterfølgende var det Kaj og Andrea som var i centrum. Ellen spillede Andrea og Mariann spillede Kaj. De små poder havde selv lavet julepynt, som de pyntede de to juletræer med. Der blev også sunget lidt julesange undervejs, inden der blev serveret brunekager og mandariner. Så skulle flyverdragterne på igen inden turen gik hjemover.

 
Torsdag den 13. december var turen så kommet til byens børnehaver.

Det var stort set samme program bortset fra, at der var skruet lidt op for lyden, og at det var piger fra Langå udebørnehave som gik Lucia optog. Børnehavebørnene havde også lavet julepynt, som blev hængt på træerne, og nu er blevet meget flotte til glæde for de mange kirkegængere i juledagene.
Det kan godt ske, at der kommer lidt ekstra julepynt i kirken i år, for børnene blev opfordret til at lave – male tegninger til Anna-Christine, og lægge dem i hendes postkasse, eller i postkassen ved kirkekontoret.1. søndag i advent og Ida

 

Søndag den 2. december. Der er massevis af aktiviteter rundt omkring i det østjyske, så der er kamp om "kunderne". Alligevel var Langå kirke fyldt op til gudstjenesten kl. 14.00. Barnedåb, det første lys i adventskransen blev tændt, og hvem der er i det nye menighedsråd blev offentliggjort. Alle menighedsrådsmedlemmerne var mødt op, og blev ved denne lejlighed også fotograferet.

Efter gudstjenesten var der kaffe og underholdning i Langå sognegård. Ida Damgren på bare 13 år havde taget sin far Anders med, og sammen underholdt de efter kaffen. Det er ikke for meget sagt, at Ida med sin klare stemme og sin ligefremme udstråling, tryllebandt de mange tilhører, som var i sognegården denne 1. søndag i advent 2012.


JK afslutning søndag den 25. november 2012

 

Som det plejer at være, blev der på kirkeårets sidste søndag afholdt gudstjeneste i Langå kirke med juniorkonfirmanderne i centrum. Rigtig mange søskende, forældre, bedsteforældre og andre af pastoratets indbyggere havde fundet vej til kirken, på denne blæsende og regnfulde sidste søndag i november. 

Herunder kan ses lidt billeder fra begivenheden. 


Pilgrimsvandring i Fussingø skov ved Ålum den 28. maj 2012

 

Gudstjenesten i Torup kirke var i dag erstattet af en lille skovtur. Ellen Vittrup og Anna-Christine Elming havde tilrettelagt en lille pilgrimsvandring i skoven ved Ålum. Der var tre korte ophold undervejs i den lysegrønne skov, hvor menigheden fik nogle opgaver at løse, og Anna-Christine holdt et par læsninger.

Efter turen var der frokost i det grønne, og turen blev sluttet af i den flotte kirke i Ålum, hvor der blev holdt en kort andagt, og sunget et par sange.

 

 

.

Kalender

BegivenhedDato

Gudstjeneste i Langå kirke

28. jul 09:00
10:00
28. jul 09:00 -
10:00

Gudstjeneste på Kildevang

31. jul 14:30
15:30
31. jul 14:30 -
15:30
Viser 1 til 2 af 8
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 -> >>

Aktiviteter i Langå sogn 2018 - 2019

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Vinderen af Langå kirkes Open by Night-quiz.

Læs omtale klik her.

_______________________________________________________

Konfirmand gudstjeneste i Langå kirke tirsdag den 17. april.

Dåbs klude til Langå kirke