Langå-Torup Pastorat

 

Studietur til Djursland 2016

Studietur søndag den 22. august

Studietursudvalget som består af Gunnvor Smedemark, Peter Skovrider, Mona Lisa Søndergaard og Betina Buch, havde arrangeret en både spændende og oplevelsesrig tur. Vi var ca. 40 mennesker, som havde tilmeldt sig turen, der startede med gudstjeneste i Langå kirke kl. 9.00. Efter gudstjenesten blev der serveret kaffe og rundstykker i Sognegården, inden Lisbeth fra Mortens busser satte kursen mod Djursland.

Første stop på turen var ved Maria Magdalena kirken lidt udenfor Ryomgård. Her fortalte Gunnvor om kirkens historie, og om billederne i kirkens loft. Her spiste vi de medbragte sandwich i det fri eller inde i kirken. Der var også tid til at gå en tur, på den flotte og velholdte kirkegård.

Andet stop på Turen var ved Stenvad Mosebrugscenter. Efter lidt selvstudie blev der serveret kaffe med hjemmebagte boller, der var lavet efter en meget gammel (hemmelig) opskrift, derefter lagkage med masser af fløde. Efter kaffen gav lederen af centeret Carsten Jensen en levende og medrivende beskrivelse af mosebrugets historie, bygninger, banen, økonomien med mere. Carsten tog os derefter med på en guidet rundvisning, hvor han fortalte om de forskellige ting der findes på Centeret. Et lille tog kørte os ud i mosen, hvor vi blandt andet så to traner gå rundt langt ude i mosen. Langs det lille spor, voksede der forskellige træer som æble- røn- og mirabelletræer, som alle er selvsåede. En lille kilometer fra centeret ligger der en stendysse, som kaldes 50 kroners dyssen. Navnet kommer af, at et billede af højen figurerede på halvtreds kroner sedlen, der var i omløb 1956 til 1970. En frisk gåtur efter kaffen, og inden Lisbet kørte os til Gjerrild kro.

Tredje stop på turen var så Gjerrild kro, hvor der blev serveret middag klokken 18.00. Middagen var sprængt svinekam som hovedret, og til dessert fik vi citronfromage. En rigtig lækker middag.

Da der manglede ca. 15 minutter af håndboldkampen, startede Lisbeth bussen, og kørte os alle tilbage til Langå. Der blev sunget lidt i bussen, og da det stod klart, at det Danske håndboldlandshold havde vundet finalen over Frankrig med 28 – 26, og dermed sikret sig guldmedaljer, måtte vi synge ”Der er et yndigt land”, ”og det var Danmark”-----.

Tak til studietursudvalget for en rigtig god dag.

NDP

 

Kalender

BegivenhedDato

Foredrag: Må man spise et æble fra Tjernobyl? v/ Louise Noes

Foredrag i Langå Sognegård. Tjernobyl katastrofen indtraf natten til d. 26. april …

22. jan 14:00
16:00
22. jan 14:00 -
16:00

Gudstjeneste i Langå kirke

26. jan 09:00
10:00
26. jan 09:00 -
10:00
Viser 1 til 2 af 21
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-20 -> >>

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Konfirmand gudstjeneste i Langå kirke tirsdag den 17. april.

Dåbs klude til Langå kirke