Langå-Torup Pastorat

 

Forårskoncert i Torup kirke den 23. maj

Forårs koncerten i år var med Marimbasolisten Kai Stensgaard. Det var en ret fantastisk oplevelse at se Kai Stensgaard jonglere med sine mange forskellige køller. Hele tre i hver hånd kunne han bruge til at fremtrylle musik så det lød som om det var et helt ensemble der spillede. Jeg må sige at det var imponerende at se ham jonglere køllerne og samtidig have spændt rasler på benene som han kunne frembringe rytmer med, og så er der nogen der påstår at mænd ikke kan multitaske, Kai Stensgaard er et ret godt eksempel på, at nogen kan.

Kai Stensgaard fortalte forud for hvert nummer om dets tilblivelse, en del havde han selv skrevet, flere af dem i forbindelse med sine mange udenlandsrejser, ofte til steder som Mexico og Chile, men i virkeligheden havde han været i pænt mange lande og spille på sit instrument. Hans evne til at bruge mange køller, blev opdaget ude i den store verden og snart stod der ikke 4-5 mand foran Marimbaen i den lande han havde besøgt. De have luret hans teknikker og koncerterne blev nu one man shows. Han fortalte om de tekniker han brugte når han spillede og viste hvordan lyden kunne påvirkes ved fx at vende køllen og slå med skaftet, nogle køller skulle bruges til høje toner og nogle andre til de dybe, hvordan man kunne holde og styre tre køller i hver hånd. Det var lidt vildt.

Kai Stensgaard fortalte om opfindelsen af Aluphonen som han fik ideen til, da han og nogle musikere var inviteret til en håndværker messe, og i pauserne gik rundt som musikere der spiller slaginstrumenter nu engang gør, slog på alt hvad der kunne slås på. På en stand med toppe til hegnspæle opdagede Kai Stensgaard den fine lyd i alutoppene. Efter lidt hårdt pres på hegnspæle standens indehaver lykkedes det at indlede et samarbejde og få fremstillet et helt nyt instrument. Aluphonen er blandt andet blev brugt til åbningscermonien til OL i London i 2012, hvor den verdensberømte slagtøjsspiller Dame Evelyn Glennie spillede lige før flammen blev tændt.

Kai Stensgaard spillede blandt andet dette nummer Twin Piece, i Torup kirke hvor han både spiller på Aluphpne og Marinba du kan se og høre det klik her.

Kai Stensgaard spillede i en times tid i Torup Kirke og efter koncerten var der en lille forfriskning, ude i den skønne dejlige og lune forårsaften. Tak til Kai Stensgaard for en rigtig god musikalsk oplevelse.

Thomas SanninoKalender

BegivenhedDato

Gudstjeneste i Torup kirke AFLYST

9. apr 19:30
21:00
9. apr 19:30 -
21:00

Gudstjeneste i Langå kirke AFLYST

10. apr 10:30
11:30
10. apr 10:30 -
11:30
Viser 1 til 2 af 29
<< <- 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-20 -> >>

Forårskoncert med Kolorit

Læs omtale klik her.

________________________________________________________________________

Foredrag om Poul Anker Bech i Langå Sognegård V/ Anne Valbjørn Odgaard

velbesøgt eftermiddag i sognegården. Læs omtale, klik her.

______________________________________________________________________________

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Dåbs klude til Langå kirke