Langå-Torup Pastorat

 

Langå og Torup sogne

Langå Kirke                                        Langå  Sognegård                               Torup Kirke

 

Langå Kirke

Langå Kirke er en gammel middelalder kirke. Af den oprindelige kirke står kun soklen og døbefonden tilbage. Kirken blev sidst udvidet og restaureret i 1956.
Kirken er låst til daglig, men i dagtimerne kan nøglen lånes af kirkegårdspersonalet, hvis man skulle få lyst til at gå ind og se kirken.

Sognegården

Langå Sognegård ligger i tilknytning til kirken. Det er den gamle forskole, som er blevet ombygget og indrettet til sognegård i 1987. Her foregår mange forskellige aktiviteter, som denne hjemmeside vil oplyse om.
Sognegården kan lånes mod en mindre betaling til f.eks. mindesammenkomster efter begravelser, til arrangementer med humanitære og velgørende formål.
Henvend dig til formanden for menighedsrådet eller til sognepræsten.

Torup Kirke

Torup kirke er en lille, men meget hyggelig og stemningsfuld kirke.
Den er i 1993 blevet færdig restaureret. Kirken har en meget smuk altervæg med tre glasmosaik-vinduer lavet af Svend Havsteen-Mikkelsen. Vinduerne symboliserer tro, håb og kærlighed. Desuden prydes altervæggen af et guldkors, som Svend Havsteen-Mikkelsen også har lavet og skænket kirken. Inspirationen til korset er hentet i et gammelt nordisk processionskors.


Fællesspisning med underholdning onsdag den 6. marts

 

Onsdag den 6. marts blev der holdt fællesspisning i Langå Sognegård, og som altid et velbesøgt arrangement. 75 personer var tilmeldt, og for en sikkerhedsskyld havde personalet dækket op og lavet mad til 80 personer.

Der var en god og forventningsfuld stemning, da Anna-Christine slog på glasset for at byde velkommen. Det tog lidt tid, før der faldt ro over forsamlingen, snakken var jo godt i gang. De første kom allerede klokken 16.45. Der var en lille fejl i kirkebladet, men det gjorde ikke noget der var jo dejlig varmt i Sognegården.

Tove og hendes trofaste hjælpere Marie, Niels, Inger og Conny havde i løbet af eftermiddagen dækket bordene og tilberedt en dejlig Kinesisk Suppe (40 liter). Tove fortalte, at de godt nok havde set lidt underligt på hende, da hun ryddede hylden med grønsager for forårsløg, men de sagde ikke noget. Efter middagen blev der serveret kaffe og hjemmebagt kage.

Underholdningen blev leveret af Erling Jakobsen og hans to børnebørn Nikoline og Camille. Ind imellem sang og spil fortalte Erling små historier om Maren og Herluf, der i deres ungdom havde købt en lille forfalden gård, som de med flid og dygtighed havde sat godt i stand.

Det var planen, at underholdningen skulle være ovre i kirken, men på grund at tekniske problemer med varmen, blev det besluttet, at vi godt kunne blive i Sognegården, hvis vi flyttede lidt rundt på bordene. Det var Erling godt tilfreds med, han mente, at de små historier han ville fortælle, passede bedre i Sognegården end i kirken.

Det var en rigtig god aften i Langå Sognegård med dejlig mat og god underholdning hvor der til tider blev ”grinet godt igennem”.

Se opskriften på KINESISK SUPPE klik her

Vi ses igen til fællesspisning den 8. januar 2014 kl. 18.00 i Langå Sognegård.

Langå menighedsråd

 

Anna-Christine bød velkommen
Conny, Tove, Anna-Christine, Niels, Marie og Inger.
80 l Suppe
Nogle af Ciabattabrødene
Mange mennesker
Dem som underholdt
Kager til kaffen
Snak ved bordene
Erling
Vil du gifte dig med mig?
Der blev grinet igennem
Nikoline
Nikoline og Camille
Nikoline og Erling
Søren og Inga
To gæve gutter
Nikoline, Erling og Camille
Det var en fornøjelse

 


Fællesspisning og foredrag onsdag den 9. januar 2013

 

Onsdag den 9. januar havde Langå menighedsråd inviteret til nytårskur, eller fællesspisning, i Langå Sognegård med efterfølgende foredrag ved Flemming Kloster Poulsen i Langå kirke.

Det er lidt i ”blinde” man melder sig til fællesspisningen, for det er først når maden serveres, at man bliver bekendt med menuen. Denne gang havde mad holdet som bestod af, Tove Jensen, Inger Thygesen, Marie Knudsen og Niels Knudsen valgt, at servere hamburgerryg med hvide kartofler, gulerødder, broccoli og aspargessovs.

16 kg hamburgerryg, 16 kg kartofler, 8 kg gulerødder, 8 kg broccoli og 8 l aspargessovs.

Det var det, der skulle til for at bespise de 70 tilmeldte. Efter middagen blev der serveret kaffe og småkager og sunget et par sange.

Foredraget ”DET UPERFEKTE LIV” blev efterfølgende holdt af Flemming Kloster Poulsen i Langå kirke.

Den 31. december kl. 18.00 sad Flemming og det meste af Danmarks befolkning foran fjernsynet for at høre dronningens nytårstale. Dronningen sagde blandt andet ”Der er en tendens i tiden til at tegne et billede at det perfekte liv med ægtefælde, børn, et inspirerende arbejde, spændende fritidsinteresser, et ungdommeligt udseende uanset alder. Hvem kan leve op til det alt sammen? Hvorfor skal vi dog det?

Det var indledningen til et godt og inspirerende foredrag om det uperfekte liv. Med udtræk fra litteratur, bibelhistorie og den ”offentlige vridemaskine”, fortalte han om mænd og kvinder, arbejde, stress, penge, ambitioner - alt det som hører til. Blandt andet for at finde ud af at man godt kan være rigtig glad for sit liv, selv om det ikke er perfekt – og at det altid er kampen værd.

Aftenen blev rundet af med orgelspil og salmesang.

 

Kalender

Ingen begivenheder fundet.

Forårskoncert med Kolorit

Læs omtale klik her.

________________________________________________________________________

Foredrag om Poul Anker Bech i Langå Sognegård V/ Anne Valbjørn Odgaard

velbesøgt eftermiddag i sognegården. Læs omtale, klik her.

______________________________________________________________________________

Ny medarbejder ved Langå kirke

Lone Grundt Larsen. Læs omtale klik her.

__________________________________________________________________________________

1. søndag i advent og 25 års jubilæun i Torup

Se et par billeder fra begivenheden klik her.

_____________________________________________________________

Aktiviteter i Langå sogn 2019 - 2020

Læs folder: Klik her eller på billedet.

__________________________________________________________________________________

Dåbs klude til Langå kirke